Carl-Henrik vant 10 000 NOK!!!

-Dette var stas,... helt rått, utbrøt Carl-Henrik på telefonen da han plutselig innså at det var han som hadde vunnet gavekortet på 10 000 kroner fra Gigplanet og 4Sound.

Forsto ikke først at han hadde vunnet

Carl-Henrik satt på toget fra Oslo på vei hjem til Drammen da jeg ringte ham for å fortelle at han hadde vunnet 10 000 kroner. Linjen var ikke helt bra og det var i starten litt vanskelig å høre hverandre. Litt ut i samtalen utbrøt han plutselig. "Er det JEG som har vunnet 10 000 kroner?". Ja, svarte jeg "Jøss, dette var stas,...helt rått".

Ønsker du muligheten til å vinne 10 000 NOK? Les hvordan

Kjenner du 4SOUND fra før?

Jada, jeg har et godt forhold til 4SOUND. Har bl.a. en liten Behringer mikser og noen aktive høyttalere som jeg bruker på mindre spillejobber og som jeg i sin tid kjøpte hos 4SOUND. Tror det var butikken i Kongens gate. Hyggelige og flinke folk der.

Hva vil du bruke premien til?

Oj, nå må jeg tenke litt. Normalt så er det jo lite jeg trenger på en scene foruten en mikrofon og en sharp smoking sier han og ler. Men jo, jeg har en eldre Cort gitar som i sin tid ikke var spesielt dyr og som absolutt begynner å bli sliten. Den har nok gjort jobben sin etterhvert. Kanskje jeg skulle kjøpe en ny kassegitar? Så driver jeg også og lager, samt spiller inn en del egenkomponerte sanger hjemme. Bruker en eldre versjon av Cubase Nuendo. Også denne kunne med fordel vært byttet ut i noe nyere. Faktisk så har jeg også et gammelt keyboard hvor USB inngangen er ødelagt. Jo, jeg har definitivt flere ting på ønskelisten, så dette kom godt med.

Carl-Henrik med sin gamle Cort gitar.

Hvordan har Corona tiden påvirket deg?

Musikken har absolutt ligget brakk og det har definitivt vært en utfordrende tid. Flere spillejobber har blitt kansellert og andre utsatt på ubestemt tid. Har kun hatt noen få oppdrag hvor jeg har sunget i begravelser. Planen var egentlig å gå i Studio i September for å spille inn en plate. Men i og med inntektene falt såpass som de gjorde så har jeg måttet utsette dette på ubestemt tid. Før Corona var jeg arbeidsledig i et halvt år og hadde musikken som eneste inntektskilde. Så når den forsvant så forsvant også all oppspart egenkapital som skulle gått til plateinnspillingen. Skulle også ha en stor konsert på Chat Noir i forbindelse med plateinnspillingen. Også denne er utsatt.

Hvilke musikk liker du selv?

TIdligere sang jeg mest stoner og skandi tungrock. Jeg hørte mye på band som Queens of a stone age, Turboneger, gammel Kiss, AC/DC og Thin Lizzy for å nevne noen. The Hellacopters fra Sverige var kanskje favoritten. I 2012 gjorde jeg en helomvending og snudde meg mot jazzen og i 2017 meldte jeg meg på Norske Talenter. Her kom jeg faktisk til finalen. Året etter fikk jeg problemer med polypper i halsen og måtte da operere dem bort. Å trene opp igjen stemmen viste seg å være svært krevende og jeg gikk bl.a. til en talepedagog for å få hjelp. Hun lærte meg bl.a. gode teknikker for å varme opp stemmen før en spillejobb. I dag er stemmen bra igjen. Å synge jazz slik jeg gjør nå går helt fint. Rocken derimot, ville nok kanskje krevd noe mer opptrening.

Hva er din erfaring med Gigplanet og vil du anbefale oss til andre?

Jeg har jo selv fått flere spillejobber og mottatt svært positive anmeldelser fra kunder gjennom Gigplanet. Min erfaring er at Gigplanet fungrer svært bra og er en fantastisk plattform for både uetablerte og relativt etablerte musikere. Gjennom Gigplanet kan de nå kunder de ellers ikke ville nådd. Selv har jeg studert markedsføring, men det er absolutt ikke alle musikere som har den kompetansen som skal til for markedsføre seg selv på en god måte i en digitalisert verden. Her gjør Gigplanet en svært god jobb. Søker man for eksempel på mitt navn, så er det min profil hos Gigplanet som kommer øverst i søket. Det er et tydelig bevis på at sidene deres er såkalt søkemotoroptimalisert. Jeg kan absolutt anbefale Gigplanet til andre musikere.

Litt om premien

I juni 2020 inngikk musikk kjeden 4SOUND og Gigplanet et samarbeid. Sammen ville de forsøke å spre litt glede blant musikere i en tid som har vært krevende for mange av dem. De bestemte seg for å dele ut 10 000 kroner i form av et gavekort hos 4SOUND. Dette skulle de gjøre hver måned i 4 måneder. Nå som vinneren for juni er trukket gjenstår det å trekke en ny vinner i slutten av juli, en i august og en i september.

Hvem kan delta?

Kampanjen er utelukkende for musikere som kan ta spillejobber i et kommersielt marked og som registrerer og får godkjent en profil hos Gigplanet. Som godkjent og publisert artist er du automatisk med i hver trekning. Les mer om kampanjen her.

Oppdatering 4.juli 2020

Dagen etter at Carl-Henrik vant premien på 10 000 NOK fra Gigplanet og 4SOUND møtte han opp i butikken til 4SOUND på Schous plass i Oslo. Selv sier han:

Jeg fikk fantastisk god hjelp og veiledning i butikken på Schaus plass. Meget høy kompetanse på gutta i gitaravdelinga der.
Carl-Henrik viser frem Yamaha gitaren han brukte seler av premien på å kjøpe.

Premien brukte han til å kjøpe en Yamaha LL16DBL Black Are akustisk gitar som han viser frem på bildet. I tillegg fikk han også råd til et nytt sett studio hodetelefoner, Sennheiser HD 280 PRO.

Se daglig leder i Gigplanet trekke en tilfeldig vinner

Les mer om, se og hør Carl-Henrik ham ved å kikke på hans profil hos Gigplanet.

  • Musiker

Er du artist som ønsker flere spillejobber?

Gigplanet formidler spillejobber for flere hundre tusen i måneden. Ta del i fellesskapet.

Registrer artist