Lei et band eller en musiker

Gigplanet er Norges første, helautomatisert markedsplass for levende musikk. Her kan du enkelt søke etter, kontakte, snakke med, be om tilbud fra og booke artister til ditt arrangement. Tjenesten er uforpliktende og samtlige artister er kvalitetssikret av oss i Gigplanet.

 

Slik fungerer Gigplanet

 1. 1

  Finn dine favoritter

  Se bilder, videoer, les om og lytt til artister i ditt nærområde. Sjekk spesielt deres repertoar for å se om de spiller sanger som treffer ditt publikum.

 2. 2

  Send en forespørsel

  Fortell om ditt arrangement ved å sende en uforpliktende forespørsel. Artist varsles umiddelbart på sms og e-post, så responstiden er normalt svært rask.

 3. 3

  Kom i kontakt med artisten

  Så snart du har sendt en forespørsel opprettes et lukket "digitalt rom" hvor du og artisten uforstyrret kan sende meldinger til hverandre.

 4. 4

  Book artisten

  Så snart du mottar et tilbud kan du enkelt booke artisten. En kontrakt i henhold til bransjestandard blir automatisk generert for begge parter.

 

Eksempler på artister du kan leie

Finner ingen artister

 

Norges raskeste bookingtjeneste

Gigplanet er Norges første og største markedsplass for levende musikk. Hos oss finner du flere hundre solister, band og orkestre som alle gjerne kommer og spiller for deg. Ved å sende en uforpliktende forespørsel til din eller dine favoritter varsles musiker umiddelbart på sms og kan enkelt respondere direkte fra mobilen. Tilbud skrives med få tastetrykk og en kontrakt i henhold til bransjestandard generes automatisk til begge parter dersom kunde aksepterer tilbudet. Det er dette som gjør Gigplanet til Norges raskeste og enkleste bookingtjeneste.

Som musiker anbefaler jeg Gigplanet på det sterkeste. Gigplanet har virkelig gått "above and beyond" for å å gjøre det så enkelt som mulig for musiker og kunde å snakke sammen, forhandle, samt inngå en avtale om spillejobb. All dialog dokumenteres på ett sted. Genialt!

Myrna Braza, vokalist i Oh Snap!

 

5 tips for å finne den rette artisten

 1. Ved å benytte filterfunksjonen "Viser alle steder" kan du enkelt begrense søket til fylke for enklere å finne musikere i ditt nærområde.
 2. Etterhvert som du finner artister eller band som du liker anbefaler vi å bruke Lagre funksjonen (hjertet). På den måten kan du senere enkelt sende samme forespørsel til alle (maks 5).
 3. Alle våre artister har enten en lydfil eller en video. Lytt til disse for å få et godt inntrykk over deres musikalske kvaliteter.
 4. Les anmeldelsene. Alle anmeldelser er fra reelle kunder og spillejobber booket via Gigplanet. Obs! Alle artister blir godkjent av Gigplanet før de ble publisert. M.a.o. trenger ikke å bety noe om de enda ikke har hatt en spillejobb gjennom oss.
 5. Sjekk repertoaret. Alle artister har registrert et komplett repertoar og du kan enkelt sortere på enten sang, artist eller utgivelsesår. Sjekk at bandet spille sanger som du mener kan passe for deg og ditt publikum.
 

Firma som har booket hos oss

Har du spørsmål om band til firmafesten?

 • Gigplanet er en liten gjeng med mennesker som har lang erfaring fra både næringsliv og musikkbransjen. Sammensetningen er skreddersydd for å dekke kompetanseområder innen salg, marked, teknologi, design og brukeropplevelse. Konkret har Gigplanet:

  • 30 års erfaring innen artist og underholdningsbransjen
  • 30 års erfaring innen ledelse, salg og markedsføring
  • 20 års erfaring innen programmering og drift
  • 10 års erfaring innen design, webdesign og brukeropplevelse

  Vår ambisjon er å bygge en nasjonal markedplass som viser alt av live musikk dette landet har å by på innen ulike sjangere. På den måten vil vi gjøre det enklere for folk flest å booke live musikk til sine eventer og arrangement.

 • Vi krever dette for å hindre misbruk, og for at artistene skal behandle alle forespørsler seriøst. Det krever arbeid å besvare en forespørsel om spillejobb.

 • Det er gratis å sende forespørsel. Du trenger ikke å godta noen av tilbudene du får fra artistene, så det er helt uforpliktende.

 • Din forespørsel sendes direkte til de artisten eller artistene du har valgt å sende forespørsel til. Artistene vil svare så fort de har mulighet. Du vil motta en SMS eller e-post når du mottar svar.

  Hvis du ikke finner en artist, kan en av våre konsulenter hjelpe deg med dette. Bare send oss en melding 😀

 • Thorbjørn Roll, 4sound
  "Det var på tide at noen laget en plattform som dette for musikere i Norge. Daglig får vi i 4sound spørsmål fra privat- og bedriftskunder om hvor de kan finne musikere til sine fester og arrangementer. Å endelig kunne henvise til en markedsplass skreddersydd for booking av live musikk tror vi vil bidra til at flere musikere får flere spillejobber de tidligere gjerne tapte til Spotify og annen underholdning."

  Thorbjørn Roll, 4sound