Ketil Strand

Gitarist fra Giske

1 anmeldelse

Ketil Strand har flere tiårs erfaring som gitarist og gitarpedagog, og har gitt ut tre soloplater med egen musikk; "Axe-Files" (2011), "II" (2013) og "Spor" (2020). Opp gjennom årene har han også spilt i og spiller fortsatt i en rekke ulike bandkonstellasjoner, og har spilt med en rekke lokale, nasjonale og internasjonale artister, samt lokale kor, korps, teater m.m. Hovedsatsingsområdet hans nå er solokonserter med egenkomponert og -arrangert instrumentalmusikk, inspirert av ulike sjangre.

Minstepris:
4 000 kr
Spilt siden:
1980
Fylke:
Møre og Romsdal
 • Video
 • Lyd
 • Repertoar
 • Bilder
 • Om

Anmeldelse

Jubileum

Dyktig gitarist

Ketil spilte en sang sammen med korpset på vår nyttårskonsert, så haddde han ei egen avdeling etter på. Veldig fin konsert og dyktig gitarist👍🏻

Innfridde forventningene
Valuta for pengene
Profesjonalitet
Dyktighet
Anbefales
Dato:
01.02.2020
Leid inn som:
Gitarist
Anmelder:
Sted:
Giske
Type arrangement:
Privat

Om Ketil Strand

Unik gitar samling

Ketil er, kanskje ikke overraskende, lidenskapelig interessert i gitarer. Han har gjennom årene opparbeidet seg en ganske rikholdig samling bestående av ulike varianter. Flere av disse vil man kunne se og høre i aksjon på hans solokonserter. 


2,6 millioner visninger på YouTube

Ketil var med i "Talentiaden" på NRK med en egen låt så langt tilbake som i 1991 og det finnes faktisk et klipp av dette på YouTube i dag. Denne og flere av Strands andre YouTube videoer har vakt en del oppmerksomhet i gitarmiljøet, og pr. i dag har videoene hans over 2,6 millioner visninger totalt, og over 4000 abonnenter på verdensbasis.


Anerkjent av bransjen

G66, som er den europeiske importøren av Fractal Audio Systems, produsent av high-end gitarprosessorer som brukes av verdenseliten av gitarister, oppdaget også videoene til Ketil for noen år siden. De tilbød ham en deal om å lage demoer av de den gang ganske revolusjonerende produktene Axe-Fx Ultra, senere også  Axe-Fx II og AX8. Disse demovideoene bidro til å markedsføre produktene deres ut til gitarister verden over, og disse videoene finnes også selvfølgelig på YouTube.


Melodiøst og stemningsfullt

Selv om Strand kanskje er en «rocker» i utgangspunktet og fortsatt har stor glede av å spille både rock, blues og jazz-relaterte ting, har mye av solorepertoaret hans de siste årene blitt mer akustisk og «nedpå»; med mer fokus på det melodiøse og stemningsfulle.   

I tillegg til eget materiale, spiller han også gjerne egne soloarrangementer av både kjente og mindre kjente coverlåter, viser, salmer og ikke minst julesanger, når årstiden tilsier det.  

De siste årene har han sogar laget "Gitarjulekalender" på youtube/facebook  med nytt julesangarrangement (og ny gitar) hver dag fra 1.-24. desember. 

Men tross alt dette, går han heller ikke av veien for å «slå ut håret» (pun intended..) og kjøre full rockefot om situasjonen skulle kreve det;-)


Hjemmeside: www.ketilstrand.com  


youtube-kanal:  www.youtube.com/rednebb


Live-video:: https://www.smp.no/kultur/2020/03/20/Har-gitt-ut-nytt-soloalbum-%E2%80%93-Noen-av-l%C3%A5tene-er-over-30-%C3%A5r-gamle-21397922.ece


Lydklipp:  https://open.spotify.com/artist/6yVcYZw0hVermh9lcCARFg?si=umkAnaq8Sr2LoKRgjkun4A


Fakta

 • Spiller elektrisk
 • Har eget lydanlegg
Del Ketil Strand:

Hvorfor bruke Gigplanet?

 1. 1

  Trygt

  Gigplanet har kvalitetssikret alle artister i databasen

 2. 2

  Smart

  Vi har samlet flere hundre artister ett sted hvor du kan søke og sortere

 3. 3

  Enkelt

  Send en melding og få tilbud direkte fra artisten

Har du spørsmål om å booke artist?

 • Din forespørsel sendes direkte til de artisten eller artistene du har valgt å sende forespørsel til. Artistene vil svare så fort de har mulighet. Du vil motta en SMS eller e-post når du mottar svar.

  Hvis du ikke finner en artist, kan en av våre konsulenter hjelpe deg med dette. Bare send oss en melding 😀

 • Vi krever dette for å hindre misbruk, og for at artistene skal behandle alle forespørsler seriøst. Det krever arbeid å besvare en forespørsel om spillejobb.

 • Det er gratis å sende forespørsel. Du trenger ikke å godta noen av tilbudene du får fra artistene, så det er helt uforpliktende.

Lurer du fortsatt på noe?

Teamet i Gigplanet hjelper deg gjerne med å finne en artist som passer til ditt arrangement.

Er du artist?

Ønsker du en lignende hjemmeside?

Registrer profil